Workshop “Real life comic character” στο Betsson Hub

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Betsson Foundation με το “The Comic Con”, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου το workshop “Real life comic character” στο Betsson Hub της Θεσσαλονίκης.

Το Betsson Foundation αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για την 9η Τέχνη και σε συνεργασία με το «The Comic Con» διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Betsson Hub, (Γ. Ανδρέου 56, Mylos Area) το workshop με τίτλο: «Real life comic character». 

Το Betsson Hub γέμισε με make up artists, comic geeks και cosplay lovers.

Πρωταγωνιστές της ημέρας η make up artist Κίκα Κουπαράνη μαζί με την ομάδα της, που εξήγησαν με απλά βήματα, πώς μπορείς να δημιουργήσεις με την τέχνη του body paint έναν χαρακτήρα που διαθέτει όλα τα απαραίτητα γραφιστικά στοιχεία ενός κόμικ, με τους παρευρισκόμενους να βλέπουν τον ήρωα να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους. 

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SUMMER MEGA DEAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου το οποίο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και σπουδαστές make up artists, η Κίκα Κουπαράναη και η ομάδα της παρουσίασαν μια ευρεία γκάμα θεματικών που σχετίζονται με τη δημιουργία τεχνικών σχεδίων και κόμικς. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η επιλογή κατάλληλων υλικών και εργαλείων για την προετοιμασία των σκίτσων και των σχεδίων, τα χρωματολόγια για τη δημιουργία πλούσιων και ζωντανών χρωματικών συνδυασμών, η προετοιμασία του δέρματος για την εφαρμογή τους και η τεχνική κόμικ για την κατανόηση και την εφαρμογή βασικών κανόνων για τη δημιουργία σελίδων κόμικ.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν την τεχνική sketch, που είναι μια βασική δεξιότητα στο σχεδιασμό, και το γέμισμα χρώματος, που συμβάλλει στη δημιουργία ομαλών και επαγγελματικών χρωματικών στοιχείων. Επιπλέον, οι artists έδειξαν την τεχνική φωτοσκιάσεων και την τεχνική detailing, δηλαδή τη χρήση μικρών σχεδιαστικών στοιχείων για να προσθέσουν βάθος και επιβεβαίωση στα σχέδια τους.

Τέλος, έγινε επίδειξη της χρήσης του αερογράφου, ένα εργαλείο που επιτρέπει την ομαλή και ομοιόμορφη εφαρμογή των χρωμάτων στα σχέδια και κόμικς. 

Με τη συνδυασμένη γνώση όλων αυτών των θεματικών, όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο θα μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό και να δημιουργούν έργα υψηλής ποιότητας και επαγγελματικού επιπέδου.

Όμως, οι συνέργειες μας δεν σταματούν εδώ. 

Σε συνεργασία με το «The Comic Con», το Betsson Foundation θα πραγματοποιήσει άλλες δύο εκδηλώσεις στο Betsson Hub με θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία των κόμικ.

Η πρώτη είναι ένα masterclass με τίτλο «Το motion comic αποκαλύπτει τα μυστικά του», στο οποίο κατά τη διάρκεια του το κοινό θα μάθει πώς τα στατικά σκίτσα παίρνουν ζωή και γίνονται κάτι εντελώς καινούργιο όταν το παραδοσιακό κόμικ συνδυάζεται με την τεχνολογία αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να φέρουν και τους δικούς τους υπολογιστές ώστε να εφαρμόζουν -την ίδια ώρα- αυτά που θα μαθαίνουν.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο με τίτλο «Το ποδόσφαιρο στα κόμικ» με κεντρικό θέμα τον βασιλιά των σπορ στην 9η Τέχνη. Μέσα από αναφορές από τον «Ρόι της Ρόβερς» και τον «Τερματοφύλακα γιατρό» έως τον «Έρικ Καστέλ», θα αναδειχθεί το ποδόσφαιρο και πώς το άθλημα αυτό συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο στα πραγματικά γήπεδα αλλά και μέσα από τις σελίδες των κόμικ.

Φυσικά από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2023  το Betsson Foundation δε θα απουσιάζει από το «The Comic Con», το σημαντικότερο συνέδριο για τα κόμικ, το animation και τα video & board games στην Βόρεια Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo. Με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στο τριήμερο της λειτουργίας του, το Betsson Foundation θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης.

×
Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα της αγοράς, καινούργιες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

1000 🎁🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ